Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

V Liptovskom Mikuláši budú v rodinných domoch triediť odpad do vriec

Ilustračná snímka. Foto: TASR

V lokalitách s komplexnou bytovou výstavbou sa systém zberu predmetných odpadov nemení.

Liptovský Mikuláš 29. novembra (TASR) – Mesto Liptovský Mikuláš od januára mení systém zberu triedeného odpadu. Obyvatelia rodinných domov budú po novom zbierať plasty, papier, kovy a lepenku do vriec. Naplnené vrecia následne vyložia pred svoj dom, odkiaľ odpad odvezie zberová spoločnosť. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková s tým, že nový systém zberu radnica zavádza na základe zmien v legislatíve.

Sklo budú obyvatelia Liptovského Mikuláša vynášať aj naďalej do zelených kontajnerov na súčasných stojiskách. "Vrecia dodajú obyvateľom zamestnanci Verejnoprospešných služieb. Na odpady z papiera dostanú modré, na plasty, kovy a tetrapaky poslúžia žlté vrecia. Odpady sa budú odvážať v dvojtýždňovom intervale v termíne stanovenom v zvozovom kalendári," skonštatovala vedúca oddelenia životného prostredia a poľnohospodárstva na mestskom úrade Mária Lošonská.

V lokalitách s komplexnou bytovou výstavbou sa systém zberu predmetných odpadov nemení. Kontajnery na triedený zber odpadov z plastov, papiera, skla, kovov a tetrapakov budú naďalej umiestnené na stojiskách zberu zmesového odpadu tak ako doteraz.