Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Liptovskom Mikuláši plánujú rekonštrukciu jaslí aj úpravu ihriska

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Liptovský Mikuláš plánuje počas aktuálneho roka uskutočniť šesť projektov, na ktoré získali 950. 000 eur z externých zdrojov.

Liptovský Mikuláš 31. januára (TASR) – Mesto Liptovský Mikuláš plánuje počas aktuálneho roka uskutočniť šesť projektov, na ktoré získali 950.000 eur z externých zdrojov. Postupne tak v meste začnú napríklad s prácami na rekonštrukcii detských jaslí a úprave ihriska s umelou trávou. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

"V areáloch škôl pribudnú nové cykloprístrešky a spustíme aj virtuálnu envirovýchovu. Zvýšime tiež informačnú a kybernetickú bezpečnosť a zefektívnime manažment údajov mesta," načrtla hovorkyňa. Okrem toho podľa Čapčíkovej v tomto roku ukončia ďalšie štyri projekty v sociálnej oblasti, na ktoré získali 660.000 eur.

Hovorkyňa uviedla, že na schválenie čaká ďalších sedem projektov v sume 2,4 milióna eur. Nenávratné financie mesto žiada na podporu udržateľnosti a odolnosti kultúrneho domu v Ploštíne, zveľadenie Vrbického cintorína či zvýšenie kapacity triedeného zberu odpadov v meste. Tiež na opravu strechy mestskej plavárne, zníženie energetickej náročnosti budovy Verejnoprospešných služieb, dobudovanie kompostárne či štvrtú etapu cyklochodníka v Okoličnom.

"Zamestnanci mestského úradu v týchto dňoch pracujú na príprave ďalších projektov, aby mohli v prípade zverejnenia vhodných výziev ihneď reagovať," povedala hovorkyňa. Ako ďalej konkretizovala, v balíku pripravovaných projektov je rekonštrukcia Základnej školy Nábrežie Dr. Aurela Stodolu, rozšírenie kapacity materských škôl, podjazd pre cyklistov v Okoličnom a dobudovanie futbalového štadióna pre potreby najvyššej súťaže.