Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

V Liptovskom Mikuláši v sobotu vykonali viac ako 15.000 testov

Testovanie, ilustračná snímka. Foto: TASR - Dano Veselský

V Liptovskom Hrádku odhadujú doterajšiu účasť na celoplošnom testovaní na približne 50 percent, pozitívne výsledky testov evidujú pod jedným percentom.

Liptovský Mikuláš 1. novembra (TASR) - Na plošnom testovaní v Liptovskom Mikuláši sa v sobotu (31. 10.) zúčastnilo 15.124 obyvateľov. Pozitívne testy vyšli 220 z nich, čo je 1,45 percenta. TASR o tom v nedeľu informovala hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

"Druhý deň testovania sa spustil bez problémov. V Liptovskom Mikuláši sa aj v nedeľu ráno otvorilo všetkých 29 odberných miest, ktoré si počas noci zabezpečili príslušníci Ozbrojených síl SR na testovanie," priblížila Čapčíková.

V Liptovskom Mikuláši podľa nej eviduje radnica takmer 22.000 ľudí vo veku od desiatich do 65 rokov, ktorým štát testovanie odporúča. "V nedeľu by už nápor na odberné miesta mal byť menší ako v sobotu," dodala.

V Liptovskom Hrádku odhadujú doterajšiu účasť na celoplošnom testovaní na približne 50 percent, pozitívne výsledky testov evidujú pod jedným percentom. Kompletné výsledky mesto zverejní v pondelok 2. novembra. "Zatiaľ je všetko bez komplikácií, situáciu v teréne nepretržite monitorujeme. Veľmi pekne ďakujeme občanom za ich prístup a, samozrejme, veľké poďakovanie patrí všetkým, ktorí testovanie zabezpečujú a realizujú. Spoločne si želajme, nech všetko dobre dopadne," povedal primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger. V nedeľu je podľa neho účasť zatiaľ nízka a na žiadnom z odberných miest sa nečaká.

Pozitívnu náladu počas celoplošného testovania sa zase snaží šíriť odberný tím v obci Pribiš v okrese Dolný Kubín. Na jednej zo sociálnych sietí zverejnil video, ako jeho členovia tancujú na spoločnú choreografiu.