Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Regióny

V Liptovskom Mikuláši vlani riešili v priemere 11 priestupkov denne

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Najvzornejší sú podľa štatistík obyvatelia Andíc, Beníc a Iľanova, kde mestskí policajti vlani nezaznamenali žiadne priestupky.

Liptovský Mikuláš 12. januára (TASR) - Mestská polícia v Liptovskom Mikuláši riešila v minulom roku 4224 priestupkov, čo je v priemere 11 denne. Uložili pri tom blokové pokuty v celkovej výške 57.000 eur. TASR o tom vo štvrtok informovala hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

Ako dodala, veľký pokles počtu priestupkov, takmer o polovicu, zaznamenali mestskí policajti počas pandémie v roku 2020. "Aj rok 2021 sa ešte niesol v tomto duchu, počet priestupkov bol tiež nižší ako priemer predchádzajúcich rokov. Vlani sa počet porušení opäť dostal na úroveň pred pandémiou," priblížila hovorkyňa mesta s tým, že v tomto roku sa chcú zamerať na jej zníženie.

Najvzornejší sú podľa štatistík obyvatelia Andíc, Beníc a Iľanova, kde mestskí policajti vlani nezaznamenali žiadne priestupky. Čapčíková uviedla, že medzi príkladné mestské časti sa zaraďujú spoločne s Vitálišovcami a Stošicami už dlhodobo. "Naopak, najčastejšie museli mestskí policajti zasahovať v Starom Meste, kde je najvyššia frekvencia ľudí a motorových vozidiel z celého okresu. Najviac porušení je každoročne zapísaných na úseku dopravy," podotkla.

Z celkového počtu priestupkov spáchali Liptovskomikulášania štvrtinu, zvyšok boli ľudia s trvalým pobytom mimo mesta.