Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V lokalite Podskalka v Humennom pribudla nová cesta ku škole

Ilustračné foto. Foto: TASR/Milan Kapusta

Rozpočtovaných v rámci projektu je 177 024 eur s DPH. Z Operačného programu Ľudské zdroje je financovaných 95 percent percent, z mestských financií päť percent.

Humenné 25. októbra (TASR) – Humenská radnica vybudovala novú cestu ku škole v lokalite Podskalka. Ide o projekt, ktorý rieši vybudovanie technickej infraštruktúry v meste Humenné v prostredí marginalizovaných rómskych komunít.

Podľa Mariána Škubu z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom, stavba pozostáva zo štyroch objektov – spomenutej miestnej komunikácie k základnej a materskej škole, chodníka v rovnakej lokalite a chodníkoch na Čapajevovej a Valaškovskej ulici.

"Miestna komunikácia má v dĺžke 158 metrov nový asfaltový povrch, zabezpečí, že predškoláci i školáci sa môžu dostaviť do materskej i základnej školy komfortne. Koncom októbra príde na rad 185 metrov dlhý chodník. Popri ceste tretej triedy Humenné – Porúbka sa nadviaže na už existujúci oproti Komunitnému centru pozdĺž osadou. Aktuálne prechádza práve cesta tretej triedy rekonštrukciou, bude mať nový asfaltový ´koberec´," priblížil Škuba.

Rozpočtovaných v rámci projektu je 177.024 eur s DPH. Z Operačného programu Ľudské zdroje je financovaných 95 percent percent, z mestských financií päť percent. Práce uskutočňuje spoločnosť Eurovia SK.