Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

V Lučenci a okrese opravili takmer 33 kilometrov ciest

Takmer 33 kilometrov opravených ciest v meste a okrese Lučenec odovzdali 26. septembra 2012 do užívania ich správcovia z Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK). Foto: TASR/Ján Siman

Mesto Lučenec preinvestovalo na rekonštrukciu takmer 260-tisíc eur.

Lučenec 26. septembra (TASR) - Takmer 33 kilometrov opravených ciest v meste a okrese Lučenec odovzdali dnes do užívania ich správcovia z Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK). Ako pre TASR povedal hovorca BBSK Peter Hajnala, v okrese Lučenec preinvestovali viac ako štyri milióny eur.

Banskobystrický samosprávny kraj v roku 2010 a 2011 začal realizovať osem projektov zameraných na modernizáciu 144 kilometrov ciest II. a III. triedy. Patrí sem aj 33 kilometrov ciest v meste a okrese Lučenec.

"Tento projekt zabezpečí komfortnejšiu dopravnú obslužnosť do obcí v južnej časti okresu Lučenec. Zvýši sa bezpečnosť premávky, odstránia sa nežiaduce vplyvy na životné prostredie. A čo je najdôležitejšie, vybudovaním tohto kruhového objazdu sa odstráni kritická nehodová lokalita," povedal riaditeľ Úradu BBSK Štefan Šulek.

Projekt bol financovaný z Európskeho fondu regionálneho rozvoja, štátneho rozpočtu a rozpočtu BBSK. "Som nesmierne rád, že sa toto dielo podarilo vybudovať. Že vedenie BBSK pomohlo pri riešení zložitej dopravnej situácie, ktorá tu bola," poznamenal poslanec BBSK a prednosta Obvodného úradu v Lučenci Branislav Hámorník.

Na financovaní rekonštrukcie sa podieľalo aj mesto Lučenec. Preinvestovalo takmer 260.000 eur. Podarilo sa opraviť niektoré komunikácie, chodníky, vybudovala sa autobusová zastávka, vstupy do bytových domov, nové kontajnerové stanovište, upravila sa zeleň a spevnila plocha pred mestskou tržnicou a vymenila sa časť verejného osvetlenia. "Mnohí si dnes vydýchneme, pretože nákladná a tranzitná doprava už nebude chodiť po komunikáciách v tesnej blízkosti domov a bytov, ako tomu bolo počas výstavby," doplnila primátorka mesta Lučenec Alexandra Pivková.