Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Regióny

V Lučenci sa počas októbra koná viacero podujatí venovaných seniorom

Ilustračná snímka. Foto: TASR

V Lučenci v súčasnosti fungujú dve centrá seniorov, na Ulici Dr. Herza a v Opatovej na Ulici parašutistov. Vo februári tohto roka samospráva otvorila klub seniorov aj na najväčšom sídlisku Rúbanisko.

Lučenec 10. októbra (TASR) - Mesto Lučenec a informačné centrum Europe Direct Lučenec pripravilo počas októbra viacero podujatí pre seniorov. Mesiac úcty k starším v centre Novohradu vyvrcholí výsadbou stromov v Aleji našich predkov. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Michaela Baboľová.

Séria podujatí venovaných seniorom odštartovala začiatkom mesiaca v priestoroch historickej radnice v Lučenci vedomostným kvízom Európan seniorom, na ktorom sa zúčastnili denné centrá seniorov a ďalšie združujúce organizácie. Ďalším podujatím bola opekačka v mestských ovocných sadoch organizovaná pre denné centrá seniorov.

Podujatia budú pokračovať 17. októbra Regionálnou prehliadkou speváckych súborov seniorov v kine Apollo. V priestoroch kina sa následne 20. októbra uskutoční aj prednáška v rámci podujatia Aktívny seniori v Európe, po ktorej bude nasledovať hudobný program. Záverečným podujatím v rámci mesiaca úcty k starším v Lučenci bude 25. októbra výsadba stromov v Aleji našich predkov, ktorá sa nachádza v mestských ovocných sadoch.

V Lučenci v súčasnosti fungujú dve centrá seniorov, na Ulici Dr. Herza a v Opatovej na Ulici parašutistov. Vo februári tohto roka samospráva otvorila klub seniorov aj na najväčšom sídlisku Rúbanisko.

"Mesiac úcty k seniorom nám má pripomínať aj to, aby sme našim starkým okrem úcty, ktorú si zaslúži každý z nás, venovali aj svoj čas. Sociálna osamelosť či izolácia seniorom neprospieva. Nájsť si priateľov v starobe je omnoho náročnejšie, no práve vďaka takýmto podujatiam to nie je nemožné," skonštatovala primátorka mesta Alexandra Pivková.