Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

V Lučenci slávnostne otvorili zrekonštruovaný infekčný pavilón

Ilustračné foto. Foto: TASR - Henrich Mišovič

V súvislosti so situáciou, ktorú priniesla pandémia nového koronavírusu, vlani v nemocnici dokončili dobudovanie takzvanej červenej zóny, ktorej súčasťou je aj nové CT pracovisko.

Lučenec 3. februára (TASR) - Vo Všeobecnej nemocnici s poliklinikou v Lučenci v piatok za účasti dočasne povereného ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského (nominant OĽANO) slávnostne otvorili infekčný pavilón, ktorý zriadili v zrekonštruovanom historickom objekte nemocnice. TASR o tom informovala výkonná riaditeľka nemocnice Daniela Pršebicová.

"Všeobecná nemocnica s poliklinikou Lučenec je jednou z 11 nemocníc, ktoré poskytujú zdravotnú starostlivosť v odbore infektológia, a jednou zo štyroch nemocníc, ktoré zabezpečujú intenzívnu starostlivosť v tomto odbore v rámci celého Slovenska," uviedla Pršebicová.

V súvislosti so situáciou, ktorú priniesla pandémia nového koronavírusu, vlani v nemocnici dokončili dobudovanie takzvanej červenej zóny, ktorej súčasťou je aj nové CT pracovisko. Pandémia nemocnicu podľa slov riaditeľky dostala aj do situácie, keď bolo potrebné zrekonštruovať historický objekt z roku 1870 a zriadiť tam moderné infekčné oddelenie s 37 lôžkami a piatimi lôžkami intenzívnej starostlivosti.

"Dispozičné riešenie umožňuje v prípade pandémie využiť a zriadiť aj oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny (OAIM) s piatimi lôžkami priamo v tomto objekte," dodala Pršebicová. Rekonštrukcia historického objektu stála 750.000 eur a realizovaná bola z vlastných finančných prostriedkov nemocnice.