Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

V Lučenci vlani pribudlo 189 novorodencov

Ilustračné foto. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Najčastejšími menami pre chlapcov boli Michal a Daniel. U dievčat dominovali Sofia a Nela.

Lučenec 14. januára (TASR) – O celkom 189 novorodencov sa v minulom roku rozšírili rady obyvateľov Lučenca. Z tohto počtu bolo 97 chlapcov a 92 dievčat. V uplynulom roku sa v meste narodili aj tri dvojičky, ktorým rodičia dali mená Aurela a Aurora, Daniel a Natália a Dávid a Patrik.

Ako informuje mesto na svojej stránke, najčastejšími menami pre chlapcov boli Michal a Daniel. Medzi ďalšie často sa objavujúce chlapčenské mená Lučenčanov patrili aj Samuel, Patrik, Miroslav, Marek, Lukáš a Ján. U dievčat dominovali Sofia a Nela. Populárne boli aj mená Natália a Eliška a tiež Melisa.

Lučenčania dali aj v roku 2022 svojim deťom množstvo netradičných mien. Medzi zaujímavé chlapčenské mená patrili napríklad Umut, Omar, Matias, Mateo, Kadir či Bryan. Netradičné mená dostali aj dievčatá. V Lučenci sú tak Letty, Zoe, Zina, Rue, Riley Melek, Nailah, Lusita, Lorana, Léna alebo Amy.

V roku 2022 sa v lučeneckej nemocnici narodilo celkom 698 detí. Okrem rodičov s trvalým pobytom v Lučenci to boli aj deti rodičov, ktorí majú trvalý pobyt mimo mesta, ako napríklad deti z okresov Veľký Krtíš, Poltár, Detva.

Matričný úrad v Lučenci zapísal v minulom roku 110 sobášov, z toho 82 civilných a 28 cirkevných. Ide aj o snúbencov, ktorí mali trvalý pobyt aj mimo mesta.