Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Regióny

V Lučeneckom okrese otvorili volebné miestnosti včas a bez problémov

Na Slovensku sa v sobotu 29. februára 2020 začali v poradí ôsme voľby do Národnej rady Slovenskej republiky. Voľby sú jednodňové a občania majú možnosť voliť v 5998 volebných okrskoch. Na snímke členovia okrskovej volebnej komisie otvárajú obálky s hlasovacími lístkami občanov Slovenskej republiky zo zahraničia vo volebnej miestnosti vo voľbách do Národnej rady SR 29. februára 2020. FOTO TASR - Radovan Stoklasa Foto: TASR

V okrese Lučenec sa voľby konajú v 57 obciach, vrátane dvoch miest – Lučenca a Fiľakova.

Lučenec 29. februára (TASR) – Parlamentné voľby v Lučeneckom okrese sa začali bez problémov a všetky volebné miestnosti boli otvorené včas. TASR to potvrdil Jaroslav Morháč, zapisovateľ okresnej volebnej komisie, ktorá zastrešuje okresy Lučenec a Poltár.

„Všetky volebné miestnosti sa otvorili ráno o 7.00 h. Nie sú žiadne problémy, všetky volebné miestnosti spĺňajú zákonom stanovené podmienky,“ priblížil Morháč.

Dodal, že v obidvoch okresoch je vytvorených dokopy 133 volebných okrskov. V okrese Lučenec sa voľby konajú v 57 obciach, vrátane dvoch miest – Lučenca a Fiľakova. V okrese Poltár voľby prebiehajú v 22 obciach, z ktorých je mestom iba okresné sídlo.