Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V Malackách je hlasovanie pokojné

Volič hlasuje v Referende 7. februára 2015 v sobášnej miestnosti v Malackách. Foto: TASR/Erik Máder

V okresnom meste je 12 okrskov, jeden z nich sa nachádza aj v mestskej sobášnej miestnosti.

Malacky 7. februára (TASR) - Referendová atmosféra v Malackách nie je poznačená ani hektikou, ani návalom ľudí v hlasovacích miestnostiach. Obyvatelia prichádzajú väčšinou jednotlivo, o hlasovanie je v porovnaní s minuloročnými voľbami oveľa menší záujem.

"Zatiaľ referendum prebieha pokojne, bez rušivých vplyvov," informoval TASR Ladislav Adamovič, poverený funkciou prednostu Mestského úradu v Malackách.

V okresnom meste je 12 okrskov, jeden z nich sa nachádza aj v mestskej sobášnej miestnosti. "Prvý volič prišiel pár minút po siedmej, v priebehu predpoludnia ich možno počítať na pár desiatok," uviedla predsedníčka okrskovej referendovej komisie Jana Černá.

Cestu do hlasovacej miestnosti okrsku č.6 v sobášnej miestnosti si našiel aj František Vojtuš. "Zúčastňujem sa referenda, pretože to vnímam ako občiansku povinnosť a zároveň cítim, že vyjadriť sa v ňom je potrebné, aby bol v republike poriadok," uviedol pre TASR.

"Chcem, aby aj toto referendum pomohlo stanoviť i do budúcnosti rámec, ktorý sa bude rešpektovať a bude chrániť tradičnú rodinu," vysvetlila svoju účasť na hlasovaní Lucia. "Deti potrebujú otca i mamu, toto je spôsob, ako to vyjadriť," doplnila Magdaléna.