Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V Malackách zadržali troch cudzincov pre neoprávnený pobyt

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Medzi kontrolovanými osobami boli príslušníci Srbskej republiky, Ukrajiny, Gruzínska, Indonézie, Bosny a Hercegoviny a Slovenska.

Bratislava 14. marca (TASR) - Polícia počas utorkového ranného zásahu v Malackách zadržala troch cudzincov z Indonézie pre neoprávnený pobyt na Slovensku. V súvislosti s cudzineckým režimom tiež udelila 12 pokút v celkovej sume 870 eur. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Karolína Barinková.

Príslušníci Hraničnej a cudzineckej polície spolu s bratislavskou krajskou políciou sa v rámci zásahu zamerali na miesta s predpokladaným pobytom štátnych príslušníkov tretích krajín. "Na ubytovniach v Malackách kontrolovali ich oprávnenosť pobytu a dodržiavanie pobytového režimu a ich povinností," ozrejmila Barinková.

Pozornosť podľa jej slov venovali cudzincom, ktorí sa na území SR zdržiavajú neoprávnene a porušujú tým zákon. "Cieľom akcie bolo tiež preventívne pôsobenie, odhaľovanie protiprávneho konania, ako aj odhaľovanie prevozu výbušnín, zbraní a streliva a, samozrejme, pátranie po osobách a veciach," doplnila.

Medzi kontrolovanými osobami boli príslušníci Srbskej republiky, Ukrajiny, Gruzínska, Indonézie, Bosny a Hercegoviny a Slovenska. "Zistili sme podozrenie z neoprávneného pobytu troch štátnych príslušníkov z Indonézie a títo cudzinci boli následne predvedení na vykonanie ďalších úkonov," ozrejmila hovorkyňa.