Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

V Martine ocenia osem osobností Žilinského samosprávneho kraja

Ilustračná snímka. Foto: TERAZ.sk

Cenou Žilinského samosprávneho kraja ocení kraj Alexandra Slafkovského za mimoriadne športové úspechy vo vodnom slalome a reprezentáciu Žilinského kraja i Slovenska.

Martin 25. marca (TASR) – Tri osobnosti Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) ocenia v sobotu večer v martinskom Národnom dome Cenou ŽSK. Ďalších päť osobností si prevezme pamätnú plaketu. Informovala o tom hovorkyňa ŽSK Eva Lacová.

Cenou ŽSK ocení kraj Alexandra Slafkovského za mimoriadne športové úspechy vo vodnom slalome a reprezentáciu Žilinského kraja i Slovenska. Rovnaké ocenenie dostane Juraj Šerík za dlhoročný výnimočný prínos v oblasti kultúry a zachovávania kultúrneho dedičstva Žilinského kraja. Cenu ŽSK udelia im memoriam aj Rudolfovi Padovi za celoživotný prínos v oblasti ochrany a zveľaďovania životného prostredia a environmentalistiky v Žilinskom kraji.

Pamätnú plaketu udelí ŽSK Radislavovi Kenderovi za rozvoj kultúrneho, umeleckého, športového a spoločenského života na Liptove, Eleonóre Vančíkovej Kapasnej za propagáciu a zachovávanie kultúrneho dedičstva Žilinského kraja a Jánovi Šestákovi za rozvoj kultúrneho, umeleckého, historického a spoločenského života v regióne Turiec.

Rovnakým ocenením kraj odmení aj Lenku Cenigovú za výnimočnú propagáciu Žilinského kraja v oblasti inovatívneho podnikania a športu a Juraja Fehervariho za výnimočný prínos v oblasti inovatívneho podnikania a úspešnú propagáciu Žilinského kraja prostredníctvom spoločnosti Be Lenka.