Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V materskej škole v Kežmarku pribudol nový vláčik

Ilustračné foto. Foto: TASR/Milan Kapusta

Odovzdávanie vláčika sprevádzalo slávnostné prestrihovanie pásky a rozdávanie mikulášskych balíčkov deťom.

Kežmarok 7. decembra (TASR) - Deti z Materskej školy (MŠ) na Možiarskej ulici v Kežmarku sa od 7. decembra tešia z nového vláčika. Mesto s finančnou podporou Prešovského samosprávneho kraja zakúpilo sústavu športových prvkov do areálu záhrady MŠ. TASR o tom informovala Barbora Sosková z oddelenia komunikácie a propagácie mesta.

Športové náčinie pozostávajúce z lokomotívy, vagónov a tunelov je vhodným doplnkom detských športových ihrísk, ktoré v dieťati rozvíjajú zručnosti, ako sú šplh, šmyk, lezenie. Zároveň rozvíjajú lepšiu orientáciu v prostredí obmedzeného uzavretého priestoru,“ ozrejmila Sosková.

Odovzdávanie vláčika sprevádzalo slávnostné prestrihovanie pásky a rozdávanie mikulášskych balíčkov deťom. Zúčastnili sa na ňom primátor mesta Ján Ferenčák, riaditeľka MŠ Elena Malinová a vedúca oddelenia projektov a verejného obstarávania v Kežmarku Marta Markočiová.

Materská škola Možiarska, ktorú v súčasnosti navštevuje 95 detí, je okrem iného aj organizátorom mnohých športových akcií na úrovni okresu Kežmarok. Vďaka vynovenému areálu záhrady a nedávnej rekonštrukcii budovy ponúka podľa slov Soskovej atraktívny priestor zodpovedajúci požiadavkám súčasnej doby.