Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

V Medzilaborciach našli muníciu z 2. svetovej vojny

Ilustračné foto. Foto: TASR/KRPZ Trnava

Prvý z nálezov oznámil 67-ročný Medzilaborčan, ktorý "predmet pripomínajúci muníciu" našiel počas výkopových prác na svojom pozemku v miestnej časti Borov.

Medzilaborce 4. apríla (TASR) – Prešovský policajný pyrotechnik zasahoval v uplynulých dňoch v Medzilaborciach pri dvoch nálezoch munície z obdobia druhej svetovej vojny. Polícia v tejto súvislosti upozorňuje verejnosť, aby s nájdenou muníciou v žiadnom prípade nemanipulovala.

Ako TASR informovala hovorkyňa prešovského krajského policajného riaditeľstva Jana Ligdayová, prvý z nálezov oznámil 67-ročný Medzilaborčan, ktorý "predmet pripomínajúci muníciu" našiel počas výkopových prác na svojom pozemku v miestnej časti Borov. Podľa krajského pyrotechnika išlo o mínometku. "Krátko po tejto udalosti bol opäť na operačné stredisko ohlásený nález vojnovej munície. Oznamovateľ, 66-ročný muž z Medzilaboriec-časť Borov, uviedol, že počas prechádzky popri rieke Laborec našiel jemu neznámu muníciu," doplnila hovorkyňa s tým, že v tomto prípade išlo o delostrelecký granát.

Akýkoľvek nález munície je podľa Ligdayovej potrebné oznámiť na najbližšom oddelení Policajného zboru alebo na čísle 158. V zastavaných oblastiach s pohybom ľudí je nutné zabezpečiť miesto nálezu až do príchodu policajnej hliadky. "Pri neodbornej manipulácii s pyrotechnikou hrozí vážne riziko zranení," upozornila s tým, že aj keď je munícia stará, je funkčná a môže vybuchnúť.