Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

V meste Humenné pribudne 160 nových parkovacích miest

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

V širšom centre mesta na Sídlisku II má nová odstavná plocha pri pravoslávnom chráme slúžiť na pozdĺžne státie popri miestnej komunikácii pre deväť vozidiel.

Humenné 11. novembra (TASR) – Nových 160 parkovacích miest vzniká v týchto dňoch v rozptyle mesta Humenné. Okrem troch sídlisk sa možnosti parkovania rozšíria aj pri detskej poliklinike. Celková plocha zo zatrávňovacích tvárnic z betónu, ktorá má na tento účel slúžiť, predstavuje 1750 štvorcových metrov. Informuje o tom Veronika Lattová z tlačového referátu mestského úradu na internetovej stránke mesta.

Prevažná väčšina, 98 nových parkovacích miest rozšíri možnosti parkovania na najmladšom humenskom sídlisku Pod Sokolejom. Pozdĺž Košickej ulice sa okrem 26 miest na šikmé parkovanie vybudoval aj 70 metrov dlhý chodník zo zámkovej dlažby, ďalších 72 miest vzniklo rozšírením pôvodnej parkovacej plochy.

Rozšírenie a reorganizácia státia sa už mala uskutočniť aj na najväčšom mestskom sídlisku III na Třebíčskej ulici pri "Rybáriku". "V prípade siedmich parkovacích miest sa nepriepustné podložie vymenilo za priepustné vo výmere 100 štvorcových metrov. K dispozícii je tiež 12 miest na kolmé státie," konkretizovala Lattová.

V širšom centre mesta na Sídlisku II má nová odstavná plocha pri pravoslávnom chráme slúžiť na pozdĺžne státie popri miestnej komunikácii pre deväť vozidiel.

Na priestranstve medzi detskou poliklinikou a Základnou školou Jána Švermu má vzniknúť spolu 34 nových parkovacích miest, pričom tri z nich majú byť určené imobilným. "Súčasťou projektu je aj nový chodník s dĺžkou 65 metrov zo zámkovej dlažby, ktorý umožní prístup do areálu školy i budovy denného centra," uzavrela Lattová.