Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

V meste Humenné sa rozšírila sieť cyklochodníkov

Ilustračná fotografia. Foto: TASR/AP

Mesto tiež popri novom cyklochodníku demontovalo pôvodné stĺpy verejného osvetlenia a inštalovalo nových 40, na ktoré sa osadili parkové LED svietidlá s vysokou svietivosťou.

Humenné 8. decembra (TASR) – Sieť cyklochodníkov v meste Humenné sa rozšírila o ďalší kilometer. Nová komunikácia v úseku ulíc Ševčenkova – Puškinova spája mesto s rekreačnou oblasťou Hubková. Samospráva o tom informuje na svojom webe.

Na cyklochodník sa premenil úsek chodníka od kruhového objazdu pri Ševčenkovej ulici, odkiaľ pozdĺž cesty druhej triedy na smer Medzilaborce pokračuje cez časť Hrnčiarskej ulice k Tyršovej a Puškinovej ulici, kde sa napája na existujúci cyklochodník na Ulici osloboditeľov. Ako na webstránke mesta informoval Marián Škuba z tlačového referátu mestského úradu, stavba zahŕňala dva objekty. Chodník popri futbalovom ihrisku sa rekonštruoval a rozšíril, v rámci projektu sa tiež postavilo 88 metrov nového chodníka.

"Súčasťou bolo osadenie nových betónových obrubníkov, vyasfaltovanie novej obrusnej vrstvy chodníka, osadenie lavičiek a odpadkových košov pozdĺž celého cyklochodníka," doplnil. Rozpočet projektu prevyšoval sumu 153.300 eur, pričom 105.000 eur získalo mesto od Prešovského samosprávneho kraja.

Mesto tiež popri novom cyklochodníku demontovalo pôvodné stĺpy verejného osvetlenia a inštalovalo nových 40, na ktoré sa osadili parkové LED svietidlá s vysokou svietivosťou. "Celková suma na osvetlenie bola 36.000 eur. Mesto Humenné financovalo túto fázu rekonštrukcie z vlastných zdrojov," uzavrel Škuba.