Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V meste Nové Zámky pribudne do konca tohto roka 54 nových bytov

ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Nájomné mestské byty pribudnú na sídlisku Západ II. Nájomné sa v nich bude pohybovať od 164 do 285 eur mesačne v závislosti od rozlohy bytu.

Nové Zámky 10. októbra (TASR) – Mesto Nové Zámky pravdepodobne ešte v tomto roku odovzdá do užívania nové nájomné byty. Záujemcovia si môžu do 15. novembra podávať žiadosti o pridelenie bytu, musia však spĺňať kritériá stanovené v Zásadách prideľovania bytov. Tieto zásady schválili na svojom zasadnutí mestskí poslanci. Podľa primátora Gejzu Pischingera v záujme zabezpečenia rovnakej šance pre všetkých uchádzačov budú byty prideľované losovaním na verejnom zasadnutí zastupiteľstva za prítomnosti notára najneskôr do 20. decembra tohto roka. V prvej etape bude pridelených 54 bytov, v druhej etape koncom prvého polroka budúceho roka ďalších 31 bytov.

Nájomné mestské byty pribudnú na sídlisku Západ II. V piatich sekciách bloku A bude vybudovaných po 54 bytových jednotiek, z toho 24 trojizbových, 20 dvoj a 10 jednoizbových. Nájomné sa v nich bude pohybovať od 164 do 285 eur mesačne v závislosti od rozlohy bytu.

Ďalších 31 bytových jednotiek pribudne v polovici budúceho roka v obytnom dome bloku B. Na prízemí budovy budú vytvorené obchodné priestory. Rozšírenie sídliska Západ II patrí v súčasnosti k najväčším investičným akciám mesta. Keďže je o mestské nájomné byty stále väčší záujem, plánuje mesto vo výstavbe pokračovať druhou etapou výstavby v rokoch 2015 až 2020.