Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

V meste Šaľa pribudnú stovky kusov nových drevín

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Ďalším z cieľov je zvýšenie biodiverzity v meste. Vo verejnej zeleni tak v priebehu tohto týždňa pribudne vtáčí zob a vavrínovec lekársky.

Šaľa 8. novembra (TASR) - Verejné priestranstvá v Šali budú zelenšie. Mesto plánuje v nasledujúcich dňoch vysadiť takmer 500 kusov rôznych drevín. Ako informovala radnica, na 7900 štvorcových metroch pribudne 400 kusov kríkov a 70 nových stromov.

Výsadba bude prebiehať v troch lokalitách. "Jedna je pri frekventovanom dopravnom koridore na Vlčanskej ulici. Ďalšie sú vo vnútroblokoch ulíc V. Šrobára a Letná. Cieľom projektu podporeného z Environmentálneho fondu je zlepšenie kvality ovzdušia a klímy v Šali," uviedol mestský úrad.

Ďalším z cieľov je zvýšenie biodiverzity v meste. Vo verejnej zeleni tak v priebehu tohto týždňa pribudne vtáčí zob a vavrínovec lekársky. Stromy sa začnú vysádzať na budúci týždeň. "Budú medzi nimi javory, pagaštany, hraby, liesky, buky, jasene, lipy i duby. Súčasťou projektu sú aj 75-litrové zavlažovacie vaky, ktoré počas teplejších mesiacov zabezpečia stromom dostatočnú vlahu," doplnil magistrát.