Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Túžite spať v korunách stromov? Prichýli vás nový domček na strome

Ilustračné foto. Foto: TASR - Dano Veselský

Je o niečo väčší ako prvý domček na Kačíne a je plánovaný pre štyri osoby.

Bratislava 27. júna (TASR) – V bratislavských mestských lesoch postavili druhý domček na strome. Nachádza sa v lokalite Dlhé lúky, v lese nad studničkou Pod Dubmi. Situovaný je na duboch, vo výške zhruba štyri metre nad zemou. Je o niečo väčší ako prvý domček na Kačíne a je plánovaný pre štyri osoby. Záujemcom, ktorí v ňom chcú zažiť noc v korunách stromov a uprostred prírody, bude prístupný od 15. júla.

Stavba bola dokončená minulý týždeň a momentálne prebieha jeho zariaďovanie. V domčeku bude manželská posteľ, jedna poschodová posteľ a chýbať nebude ani kúrenie. Na jeho výrobu bolo použité drevo z borovice, smreku a smrekovca. Výstavba stála 19.000 eur.

"Domček je situovaný vo svahu, takže z terasy poskytuje aj zaujímavé výhľady na okolie. V blízkosti je malá lúka, studnička a piknikové miesto s ohniskom. Cieľom je ponúknuť ľuďom netradičný zážitok, počas ktorého je možné jedinečným spôsobom vnímať všetkými zmyslami okolitú prírodu a tak hlbšie spoznať les," priblížila pre TASR to povedala Jana Znášiková z Mestských lesov v Bratislave.

Prvý domček, ktorý otvorili minulý rok v októbri, pri chate pod Kačínom, je rezervovaný cez víkendy až do konca augusta. V tomto mesiaci sú už zarezervované aj termíny počas pracovného týždňa.

Mestské lesy v Bratislave majú v pláne postaviť aj domček na vode. "Vybrali sme veľmi peknú lokalitu  na umelej vodnej nádrži v lokalite u Slivu. Termín zhotovenia tohto domčeka nie je ešte presne stanovený, veríme že sa nám ho podarí zrealizovať na budúci rok," podotkla Znášiková.