Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

V Mestských sadoch v Lučenci pribudne environmentálna učebňa

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Mestské sady v Lučenci sa nachádzajú v záhradkárskej oblasti na starom viničnom kopci, kde mesto výsadbou nadväzuje na historicky zaniknutý sad.

Lučenec 30. decembra (TASR) – V Mestských sadoch v Lučenci pribudne exteriérová environmentálna učebňa. Samospráva na jej zriadenie získala financie z Environmentálneho fondu, realizáciu projektu odobrili na decembrovom zasadnutí mestského zastupiteľstva mestskí poslanci. Pre TASR to uviedol hovorca mesta Andrej Barančok.

Vybudovaním exteriérovej učebne chce samospráva podporiť budovanie uvedomelosti obyvateľov mesta vo vzťahu k prírode. Environmentálna učebňa má vytvoriť priestor, kde sa formou zážitkového vzdelávania budú môcť nielen deti učiť o prírode priamo v prírode. Na realizáciu projektu získalo mesto z Environmentálneho fondu viac ako 63.000 eur.

"Učebňa bude určená pre zážitkové vzdelávanie s množstvom kreatívnych aktivít a možnosťou priameho kontaktu s témami, o ktorých sa budú žiaci učiť. Súčasťou bude množstvo osadených náučných tabúľ, sedenia pozostávajúceho z gabiónových lavíc a stolov s polepovými náučnými témami. Pre prípad nepriaznivého počasia budú k dispozícii dva altánky," priblížil Barančok s tým, že v rámci projektu v sadoch pribudnú aj hmyzie domčeky či odpadkové koše.

Mestské sady v Lučenci sa nachádzajú v záhradkárskej oblasti na starom viničnom kopci, kde mesto výsadbou nadväzuje na historicky zaniknutý sad. Vlani v sadoch pribudol drevený apidomček s ôsmimi včelstvami či vyhliadkový ďalekohľad.