Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

V michalovskej nemocnici je aktuálne 18 pacientov s koronavírusom

Ilustračná snímka. Foto: TASR Ján Krošlák

Od začiatku pandémie pracovisko infektológie hospitalizovalo v súvislosti s novým koronavírusom spolu 282 pacientov, pričom ochorenie sa potvrdilo u 78 z nich.

Michalovce 1. októbra (TASR) – Nárast počtu pacientov pozitívne testovaných na nový koronavírus vo viacerých okresoch na východe Slovenska sa na počte hospitalizovaných na infektologickom pracovisku nemocnice v Michalovciach zatiaľ neprejavil. Vyplýva to z informácií, ktoré pre TASR poskytla Jana Fedáková, komunikačná špecialistka siete nemocníc Svet zdravia, pod ktorú patrí aj michalovské lôžkové zdravotnícke zariadenie.

"Na infektologickom pracovisku michalovskej nemocnice je aktuálne hospitalizovaných 21 pacientov, pričom u 17 z nich bolo potvrdené ochorenie COVID-19," uviedla s tým, že zdravotný stav ďalšieho pacienta s ochorením COVID-19 si vyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu, a je preto hospitalizovaný na intenzivistickom pracovisku.

Ako doplnila, od začiatku pandémie pracovisko infektológie hospitalizovalo v súvislosti s novým koronavírusom spolu 282 pacientov, pričom ochorenie sa potvrdilo u 78 z nich. Ambulantne v tejto súvislosti vyšetrili celkovo 4533 pacientov, pričom u 174 z nich sa ochorenie potvrdilo. V rámci mobilného odberového miesta pri nemocnici sa dosiaľ uskutočnilo 6155 odberov.

"V michalovskej nemocnici platí zákaz návštev a nemocnica uskutočňuje centrálnu triáž pacientov," uzavrela Fedáková.