Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V Múzeu Senica pripravili výstavu o histórii vianočných sviatkov

Inšpirácia pre nadchádzajúce vianočné sviatky Foto: TERAZ.sk/Archív

Okrem výstavy Vianoce v múzeu budú sprístupnené i ďalšie časti muzeálnej expozície - história budovy múzea, archeologická expozičná i maketa mesta.

Senica 2. decembra (TASR) - Históriu tradičných vianočných sviatkov, spôsob ich slávenia v minulosti a vianočné zvyky predkov bude možné spoznať na interaktívnej výstave s názvom Vianoce v Múzeu Senica. TASR o tom informovala Lucia Vajdová z mestského úradu.

"Návštevník sa počas výstavy dozvie informácie o histórii Vianoc, vianočného betlehema, vianočného stromčeka, štedrovečernej večeri, adventu, vianočných kolied a pohľadníc. Vianočnú atmosféru dotvorí živý vianočný stromček, tradičný drevený betlehem a tradičný vianočný stôl," priblížil obsah výstavy kurátor múzea Tomáš Motus.

Okrem výstavy Vianoce v múzeu budú sprístupnené i ďalšie časti muzeálnej expozície - história budovy múzea, archeologická expozičná i maketa mesta. Počas vianočného adventu sa vstupné do múzea neplatí.

Vianočne ladenú výstavu, ktorá bude situovaná v priestoroch veľkej sály múzea, pripravilo Múzeum Senica v spolupráci s Klubom priateľov histórie Senica a Mestským kultúrnym strediskom Senica. Sprístupnená bude od 9. decembra do 8. januára 2023.