Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

V Múzeu Slovenských národných rád je sprístupnená výstava Kamufláž

Námestie v Myjave pri Mestskom Úrade. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Cieľom výstavy je vzbudiť u ľudí záujem o živočíšne druhy žijúce v ich bezprostrednom okolí a zmeniť tým do budúcna ich uhol pohľadu na prírodu.

Myjava 16. júna (TASR) – V priestoroch Slovenského národného múzea (SNM) – Múzea Slovenských národných rád je sprístupnená interaktívna výstava Kamufláž. Výstava mala byť prístupná pôvodne do 10. júna, vzhľadom na okolnosti týkajúce sa ochorenia COVID-19 bola napokon predĺžená až do 20. augusta.

Podujatie je zamerané na pôvodné druhy fauny, ktorých spôsob splývania s prostredím je niečím špecifický a zaujímavý. Výstava má návštevníka priviesť k tomu, aby sa aktívne zapojil do hľadania zamaskovaných zvierat buď v nainštalovaných diorámach, alebo na kvalitných fotografiách, a tým sa dozvedel niečo viac o spôsobe ich života.

Cieľom výstavy je vzbudiť u ľudí záujem o živočíšne druhy žijúce v ich bezprostrednom okolí a zmeniť tým do budúcna ich uhol pohľadu na prírodu. "Ide o autorskú výstavu zoologičiek Stredoslovenského múzea z Banskej Bystrice Kataríny Dvořáčkovej a Renáty Kapustovej," uviedol kultúrno-propagačný manažér múzea Pavol Trúsik.