Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V Myjave otestovali 3297 ľudí, pozitivita zostala na rovnakej úrovni

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Za celý týždeň tak malo 20 testovaných pozitívny test, doplnil hovorca mesta.

Myjava 17. mája (TASR) – Okres Myjava zostáva aj v tomto týždni v bordovej farbe COVID automatu a mesto Myjava preto pre občanov organizovalo testovanie v štyroch samosprávou prevádzkovaných odberných miestach. Informoval o tom hovorca mesta Marek Hrin.

Za celý týždeň na testovanie prišlo 3297 ľudí. "V piatok (14. 5.) využilo možnosť dať sa otestovať 2615 ľudí, čo je takmer rovnaký počet, ako pred týždňom. Antigénové testy v tento deň zachytili desať pozitívnych prípadov, čo predstavuje pozitivitu na úrovni 0,38 percenta," uviedol Hrin.

Okrem toho bolo odberové miesto na štadióne otvorené len v pondelok (10. 5.) a navštívilo ho 682 ľudí. "Z nich mali desiati pozitívny výsledok testu na prítomnosť nového koronavírusu. Za celý týždeň tak malo 20 testovaných pozitívny test a pozitivita dosiahla hodnotu 0,61 percenta, čo je údaj identický s výsledkami z predchádzajúceho týždňa," doplnil hovorca mesta.

V týždni od 3. do 9. mája využilo možnosť otestovať sa 3253 ľudí, z nich malo 20 pozitívny test a pozitivita dosiahla hodnotu 0,61 percenta.