Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Regióny

V Myjave predpoludním otestovali viac ako 2700 ľudí

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavol Zachar

Na odberových miestach pracujú tímy zložené zo štyroch administratívnych pracovníkov, štyroch zdravotníkov a k dispozícii sú príslušníci Ozbrojených síl (OS) SR.

Myjava 31. októbra (TASR) – V meste Myjava sa uskutočňuje celoplošné testovanie na COVID-19 plynule a bez komplikácií. Obyvatelia majú k dispozícii deväť odberových miest, ktoré sú vybavené všetkým potrebným materiálom. TASR o tom informoval Martin Kovanič z mestského úradu.

V sobotu do 12.00 h sa na celoplošnom testovaní v meste zúčastnilo v rámci akcie Spoločná zodpovednosť 2779 ľudí. Priemerný počet otestovaných na jedno odberové miesto bol 309 ľudí, čo predstavuje 62 osôb za hodinu.

Na odberových miestach pracujú tímy zložené zo štyroch administratívnych pracovníkov, štyroch zdravotníkov a k dispozícii sú príslušníci Ozbrojených síl (OS) SR, Policajného zboru a dobrovoľného hasičského zboru.

Mesto zriadilo zabezpečovacie tímy na miestach odberu, ktoré sú na potreby pracovníkov v miestach odberu schopné okamžite reagovať. "Po úvodnom rannom nápore je situácia pokojná. Nikde sa netvoria veľké rady, pracovníci stíhajú testovať ľudí a na žiadnom mieste nebol problém s dodržiavaním nariadení pracovníkov udržujúcich poriadok. Obyvateľov mesta informujeme o situácii prostredníctvom rozhlasu, mestskej televízie, webovej stránky mesta a sociálnej siete," doplnil Kovanič.