Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Myjave pripravili Vianočný jarmek

Ilustračné foto. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Obyvatelia a návštevníci Myjavy majú možnosť zažiť sviatočnú atmosféru kopaničiarskej dedinky, ktorú budú dotvárať svojimi aktivitami organizácie pôsobiace na území mesta, uviedol hovorca mesta.

Myjava 5. decembra (TASR) – Tradičné špeciality a pestrý kultúrny program ponúka Vianočný jarmek, ktorý sa začne vo štvrtok 15. decembra na Námestí M. R. Štefánika v Myjave. Pred mestským úradom potrvá do 17. decembra, keď bude ukončený tradičnou kopaničiarskou zabíjačkou.

Kultúrny program otvoria o 16.00 h deti zo Základnej školy na Viestovej ulici a po nich bude od 18.00 h pódium patriť Myjavským heligónkam a žiakom základnej umeleckej školy. "Obyvatelia a návštevníci Myjavy majú možnosť zažiť sviatočnú atmosféru kopaničiarskej dedinky, ktorú budú dotvárať svojimi aktivitami organizácie pôsobiace na území mesta," uviedol hovorca mesta Marek Hrin.

Súčasťou trhov budú aj stánky s občerstvením. Návštevníci môžu ochutnať rôzne špeciality. "V jarmočnom sortimente nebudú chýbať vianočné oblátky, dekorácie a ozdoby, sviečky či drevené hračky. Čo sa týka jedla a nápojov, nájdeme tu kapustnicu, lokše, grilované syry, mäsové špeciality, vafle, dobrú kávu, pečené gaštany, oriešky v karameli, punč a ďalšie dobroty," doplnil hovorca.