Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V Myjave sa očkuje vakcínami od Pfizer/BioNTech a Johnson & Johnson

Ilustračné foto. Foto: TASR/DPA

V prvej polovici mesiaca november podali tretiu dávku vakcíny od Pfizer/BioNTech viac ako 1000 obyvateľom Myjavy a okolia.

Myjava 18. novembra (TASR) – Nemocnica s poliklinikou (NsP) Myjava bude očkovať proti ochoreniu COVID-19 záujemcov vakcínami od spoločností Pfizer/BioNTech a Johnson & Johnson. Informovala o tom nemocnica na oficiálnom webe.

Na pokyn Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR začalo Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) posielať notifikačné SMS na registráciu na tretiu dávku pre všetkých obyvateľov vo veku nad 18 rokov, ktorým uplynula doba šesť mesiacov od podania druhej dávky. "NsP Myjava podáva tretiu dávku všetkým, ktorí dostali prvú a druhú dávku Comirnaty od Pfizer/BioNTech, vakcíny od AstraZeneca a Sputnik V a uplynula im doba šesť mesiacov od druhej dávky," uviedla nemocnica.

Nemocnica bude najbližšie očkovať vakcínou od Pfizer/BioNTech v piatok (19. 11.) od 12.00 do 16.30 h. "Jednodávkovou vakcínou Janssen sa bude očkovať predbežne 26. a 27. novembra. Záujemcov, ktorí sa telefonicky prihlásili, budú zamestnanci informovať o presnom dátume a čase," informovala nemocnica.

Ako doplnila, v prvej polovici mesiaca november podali tretiu dávku vakcíny od Pfizer/BioNTech viac ako 1000 obyvateľom Myjavy a okolia. V súčasnosti evidujú zvýšený záujem obyvateľov aj o prvú dávku.