Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

V Myjave si pripomenú folkór inou formou

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Mesto a Centrum tradičnej kultúry v Myjave pripravujú pre milovníkov folklóru aj tematickú výstavu s názvom Šesťdesiatka zameranú na doterajšiu históriu festivalu.

Myjava 10. júna (TASR) – Vzhľadom na situáciu v súvislosti s ochorením COVID-19 sa 61. ročník Medzinárodného folklórneho festivalu (MFF) MYJAVA presunie na rok 2021. Napriek tomu mesto celkom bez festivalu nezostane. Bude si ho pripomínať predovšetkým vo virtuálnom priestore. Informovalo o tom mesto na webovej stránke.

Mesto a Centrum tradičnej kultúry v Myjave pripravujú pre milovníkov folklóru aj tematickú výstavu s názvom Šesťdesiatka zameranú na doterajšiu históriu festivalu. Všetky aktivity sa budú konať od 15. do 21. júna, teda v pôvodnom termíne festivalu. Výstavu pre verejnosť sprístupnia na námestí pred Mestským úradom v Myjave.

Počas víkendových dní bude na námestí aj stánok turistickej informačnej kancelárie so svojou ponukou. "Takisto v ňom bude k dispozícii nová publikácia o medzinárodnom folklórnom festivale. Viac informácií je k dispozícii na webovej stránke festivalu www.mffmyjava.sk," uviedlo mesto.