Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

V najbližších mesiacoch obnovia v Hrabičove 60-ročný kultúrny dom

Ilustračná snímka. Foto: TASR Daniel Veselský

Kultúrny dom slúži podľa starostu obyvateľom obce na všetko.

Hrabičov 28. februára (TASR) – Rozsiahla rekonštrukcia kultúrneho domu čaká v najbližších mesiacoch obec Hrabičov v okrese Žarnovica. Objekt, postavený ešte začiatkom 60. rokov uplynulého storočia, je už dlhší čas v nevyhovujúcom stave. Najväčšie problémy sú so strešnou krytinou, cez ktorú zateká.

"Na časti strechy je totiž 60-ročný eternit, ktorý už nevyhovuje po všetkých stránkach," povedal TASR starosta Hrabičova Ján Adámik. Rekonštrukcia má teda vyriešiť tento problém, ale ide aj o opravu fasády, vonkajšieho schodiska a balkóna nad hlavným vchodom.

"Už minulý rok sme na kultúrnom dome vymenili všetky okná. Vynaložili sme na to z vlastných zdrojov asi 12.000 eur," pripomenul starosta. Pripravovaná rekonštrukcia vyjde obec na 138.000 eur. Na túto investíciu si ale samospráva zobrala úver.

Kultúrny dom slúži podľa Adámika obyvateľom obce na všetko. Je tam nielen spoločenská sála, ale aj obecné múzeum – slovenská izba, obecný byt, sobášna miestnosť, a tiež obecný úrad. "V jednej časti je aj prevádzka výrobcu bezlepkovej stravy," pripomenul starosta.