Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

V Námestove vznikne centrum integrovanej zdravotnej starostlivosti

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Celková suma projektu je viac ako milión eur, z toho vyše 871.000 eur tvorí dotácia z Európskeho fondu regionálneho rozvoja.

Námestovo 3. júna (TASR) - Nové priestory centra integrovanej zdravotnej starostlivosti vzniknú v Oravskej poliklinike Námestovo. Zhotoviteľ si stavenisko prevzal v piatok, práce potrvajú 12 mesiacov. TASR o tom informovala hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Eva Lacová.

"Zdravotnú starostlivosť v centre bude poskytovať päť ambulancií, a to všeobecný lekár pre dospelých, všeobecný lekár pre deti a dorast, gynekológ, dermatovenerológ a stomatológ," uviedla hovorkyňa.

Celková suma projektu je viac ako milión eur, z toho vyše 871.000 eur tvorí dotácia z Európskeho fondu regionálneho rozvoja. Rekonštrukciou prejde tretie poschodie existujúcej budovy polikliniky.

Predsedníčka ŽSK Erika Jurinová priblížila, že stavbou sa podarí centralizovať a ľahšie zorganizovať ambulancie primárnej zdravotnej starostlivosti. Tiež posilniť úlohu lekárov špecialistov. "Tým skvalitníme dostupnosť odbornej lekárskej starostlivosti. Pacienti budú mať zabezpečenú komplexnú starostlivosť spolu s rádiologickými či laboratórnymi vyšetreniami na jednom mieste," dodala.