Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Regióny

V nemocnici Košice-Šaca testovali 3570 ľudí, pozitívnych bolo 29

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Roman Hanc

Pomocnú ruku pri testovaní podalo 127 zdravotníkov nemocnice.

Košice 2. novembra (TASR) - Do celoplošného testovania na nový koronavírus sa zapojila aj nemocnica v košickej Šaci. "Osem odberových tímov za štyri dni otestovalo celkovo 3570 ľudí. Čo ma však teší najviac, je skutočnosť, že pozitívnych bolo iba 29 z nich," uviedol riaditeľ nemocnice Ján Slávik.

V nemocnici začali s antigénovým testovaním v predstihu, týkalo sa to zamestnancov a pacientov. Následne počas soboty a nedele (31. 10. - 1. 11.) odoberali vzorky rodinným príslušníkom zamestnancov a klientom zo spoločnosti U. S. Steel Košice, ktorá požiadala o pomoc pri testovaní svojich zamestnancov. Oceliari využili odberové miesto v priestoroch polikliniky vo vstupnom areáli U. S. Steel Košice. Testy vykonali pre 1214 kľúčových zamestnancov a pracovníkov nepretržitých prevádzok podniku.

Pomocnú ruku pri testovaní podalo 127 zdravotníkov nemocnice, ktorí pomáhali nielen na svojom pracovisku, ale aj ako dobrovoľníci odberových tímov v rámci mesta a okolia.

"Nemocnica aktuálne eviduje 25 pozitívnych zamestnancov a žiadnych pozitívnych pacientov, čo znamená, že na semafore v súvislosti s ochorením COVID-19 zostáva naďalej zelenou nemocnicou a funguje v štandardnom režime," informovala ďalej Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica patrí.