Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

V PETRŽALSKEJ NEMOCNICI HORELO: Zomrel jeden pacient

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Požiar vznikol približne o 00.30 h v jednej z izieb pacientov na traumatologickom oddelení.

Bratislava 16. marca (TASR) - V Nemocnici sv. Cyrila a Metoda v bratislavskej Petržalke v noci z utorka (15. 3.) na stredu horelo. Nemocnica eviduje úmrtie jedného pacienta, príčinu smrti určí súdny lekár. TASR o tom informovala hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) Petra Lániková.

Požiar vznikol približne o 00.30 h v jednej z izieb pacientov na traumatologickom oddelení. "Ostatní pacienti z tohto oddelenia boli evakuovaní. Nikto ďalší nemusel byť ošetrený ani neutrpel žiadnu ujmu," ubezpečila hovorkyňa.

Príčinu požiaru podľa jej slov vyšetruje Hasičský a záchranný zbor. "UNB vyjadruje ľútosť nad touto udalosťou," povedala Lániková s tým, že ďalšie informácie vzhľadom na priebeh vyšetrovania v tejto chvíli nie je možné poskytnúť.

Požiar spôsobil škody za desiatky tisíc eur


Nočný požiar v Nemocnici sv. Cyrila a Metoda v bratislavskej Petržalke spôsobil podľa predbežných odhadov škodu vo výške 150.000 až 200.000 eur. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) Petra Lániková.

Priblížila, že z traumatologického oddelenia, kde požiar vypukol, museli v noci evakuovať 12 pacientov. Na ďalšie oddelenia sa podľa jej slov požiar nerozšíril. "Aj vzhľadom na fakt, že požiar vypukol v nočných hodinách, celkový chod nemocnice táto udalosť výrazne neovplyvnila," doplnila.