Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Regióny

V Nemocnici Snina majú opäť funkčný mamograf, je zapožičaný

Mamograf, ilustračná snímka. Foto: TASR/Ján Siman

Na mamografické vyšetrenie sa môže verejnosť objednať v pracovných dňoch medzi 12.00 a 14.00 h na telefónnom čísle 0577871290.

Snina 12. júla (TASR) – V mestskej Nemocnici Snina má verejnosť opäť možnosť nechať sa vyšetriť mamografom. Starý, už nefunkčný, nahradil nový. Ako pre TASR uviedla asistentka konateľa zariadenia Erika Ferková, prístroj, ktorý v nemocnici inštalovali od júna, má nemocnica zapožičaný.

"Prístroj bol do nemocnice vybraný na základe verejnej súťaže. Žiaľ, situácia na svetovom trhu ohľadne nedostupnosti čipov spôsobila, že na nový prístroj stále ešte čakáme," priblížila s tým, že dodávateľská firma preto nemocnici prístroj s podobnými parametrami zapožičala z vlastných zdrojov. Pacientom bude slúžiť dovtedy, kým nebude dodaný objednaný mamograf.

Inštalácia nového prístroja si podľa Ferkovej vyžiadala úpravy a vymaľovanie priestorov, výmenu podlahy, a úpravu sieťových pripojení. "Proces inštalácie prístroja zahŕňal okrem samotnej inštalácie získanie rôznych povolení na prevádzku prístroja, odskúšanie prístroja a zaškolenie personálu," doplnila. Mamografický prístroj bude Nemocnica Snina financovať z vlastných zdrojov.

Na mamografické vyšetrenie sa môže verejnosť objednať v pracovných dňoch medzi 12.00 a 14.00 h na telefónnom čísle 0577871290.