Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

V nemocnici v košickej Šaci už otestovali zamestnancov a pacientov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Mnoho lekárov, sestier a ostatných členov nemocničného personálu sa zúčastňuje testovania nielen v nemocnici, ale podieľajú sa aj na víkendovom plošnom testovaní.

Košice 30. októbra (TASR) - Na plošnom testovaní na prítomnosť ochorenia COVID-19 sa podieľa aj nemocnica v košickej Šaci. V priebehu dvoch dní v nej už otestovali viac ako 1000 zamestnancov a približne 300 hospitalizovaných pacientov. Informovala o tom v piatok Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica patrí.

V priebehu soboty a nedele (31.10. - 1.11.) sa antigénového testovania zúčastnia rodinní príslušníci zamestnancov nemocnice a tiež zástupcovia spoločnosti U. S. Steel Košice, ktorá plánuje otestovať 1500 svojich zamestnancov. Nemocnica vytvorila osem odberových tímov, ktoré budú cez víkend vykonávať antigénové testovanie v mobilnom odberovom stane v areáli nemocnice a v priestoroch polikliniky vo vstupnom areáli U.S. Steel Košice. "Zdravotníci z Nemocnice AGEL Košice-Šaca v priebehu štyroch dní, popri zabezpečení bežného chodu nemocnice a poskytovaní zdravotnej starostlivosti, otestujú viac ako 4000 klientov," uviedol námestník pre ambulantnú zložku Maroš Varga.

Mnoho lekárov, sestier a ostatných členov nemocničného personálu sa zúčastňuje testovania nielen v nemocnici, ale podieľajú sa aj na víkendovom plošnom testovaní. "Som veľmi rád, že až 121 našich zdravotníkov je, napriek náročným dňom, ktoré už majú za sebou, ochotných takto pomôcť," konštatoval riaditeľ nemocnice Ján Slávik.