Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V nemocnici v Myjave pribúdajú pacienti s ochorením COVID-19

Nemocnica s poliklinikou v Myjave. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Celková vyťaženosť štandardných lôžkových oddelení aj jednotiek intenzívnej starostlivosti (JIS) je na úrovni 60 až 70 percent.

Myjava 19. novembra (TASR) - Aktuálna situácia s ochorením COVID-19 sa v Nemocnici s poliklinikou (NsP) Myjava zhoršuje. TASR o tom informovala Elena Štefíková, ktorá je poverená riadením nemocnice.

Pribúda pacientov s týmto ochorením, pričom priebeh ochorenia je závažný. "NsP Myjava má momentálne reprofilizovaných 25 kyslíkových lôžok, jedno lôžko high flow a štyri lôžka s umelou pľúcnou ventiláciou (UPV). Aktuálne sú vyťažené všetky lôžka s UPV, lôžko high flow a reprofilizovaných lôžok je obsadených 19," uviedla Štefíková.

Ako doplnila, celková vyťaženosť štandardných lôžkových oddelení aj jednotiek intenzívnej starostlivosti (JIS) je na úrovni 60 až 70 percent. "Vyťaženosť oddelenia anestézie a intenzívnej medicíny (OAIM) je viac ako 75 percent," informovala Štefíková.

Poskytovanie zdravotnej starostlivosti v NsP Myjava je zabezpečené bez výraznejších obmedzení a plánovaná operatíva bola pozastavená v zmysle nariadenia Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR.