Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Šaci je na ventilácii 1 človek, v karanténe je 5 pracovníkov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Od minulého týždňa platí v tomto zdravotníckom zariadení až na niekoľko výnimiek zákaz návštev.

Košice 20. septembra (TASR) – V nemocnici v košickej Šaci evidujú v súvislosti s ochorením COVID-19 dvoch suspektných pacientov a jedného pacienta na umelej pľúcnej ventilácii. Štyria zamestnanci majú pozitívny test na toto ochorenie a piati sú v karanténe. TASR o tom informovala Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú táto nemocnica patrí.

Ako pripomenul jej riaditeľ Pavol Rusnák, situácia v tomto regióne sa naďalej zhoršuje. "Nemocnica robí všetky kroky a opatrenia preto, aby nedošlo k obmedzeniu elektívnej zdravotnej starostlivosti vrátane plánovaných operácií. Všetky naše odporúčania a obmedzenia, ktoré sú uverejnené aj na našich portáloch, sú v súlade s nariadeniami Ministerstva zdravotníctva SR a platným COVID automatom a smerujú k ochrane nielen zdravotníka, ale aj pacienta či jeho sprievodu,“ povedal.

Od minulého týždňa platí v tomto zdravotníckom zariadení až na niekoľko výnimiek zákaz návštev. Doklad o vakcinácii, prekonaní či o negatívnom výsledku testu na ochorenie COVID-19 musia mať aj pacienti prichádzajúci na vyšetrenia. Pri vstupe do zdravotníckeho zariadenia sú zároveň povinní mať riadne prekrytý nos aj ústa respirátorom FFP2. Bližšie informácie o aktuálnych protipandemických opatreniach uvádza nemocnica na svojej webovej stránke.