Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Takmer všetci covidoví pacienti v Šaci nie sú zaočkovaní

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V tejto súvislosti by som chcel poukázať na to, že vakcinácia má svoj zmysel, uviedol riaditeľ nemocnice.

Košice 2. novembra (TASR) - Nemocnica v košickej Šaci v súčasnosti poskytuje zdravotnú starostlivosť 14 pacientom s ochorením COVID-19 na kyslíkovej liečbe a trom na umelej pľúcnej ventilácii. Uviedol to v utorok riaditeľ nemocnice Pavol Rusnák s tým, že k tomuto dňu do zdravotníckeho zariadenia nastupujú na výpomoc štyria profesionálni vojaci.

„V tejto súvislosti by som chcel poukázať na to, že vakcinácia má svoj zmysel, pretože viac ako 80 percent pacientov, ktorí potrebujú kyslíkovú liečbu, nie je zaočkovaných a v prípade pacientov na umelej pľúcnej ventilácii to je až 100 percent. Počas uplynulých dní absolvovalo tretiu dávku vakcíny takmer 300 zamestnancov nemocnice,“ konštatoval riaditeľ.

Nemocnica Agel Košice-Šaca ďalej informovala, že stále platí zákaz návštev a každý pacient pri vstupe musí mať riadne prekryté horné dýchacie cesty použitím respirátora FFP2. Návštevy, ktoré spadajú do výnimiek so súhlasom riaditeľa, sú povolené len v režime "OTP". Prítomnosť otca pri pôrode bude umožnená, ak sa preukáže negatívnym RT-PCR testom nie starším ako 72 hodín.

Vakcinačné centrum nemocnice na Poliklinike VA U. S. Steel od 19. októbra očkuje imunokompromitované osoby treťou dávkou. Očkovanie je každý utorok a piatok, záujemcovia môžu prísť aj bez registrácie, musia mať však odporúčanie od lekára.

Zdravotnícke zariadenie vzhľadom na zhoršujúcu sa epidemiologickú situáciu a zefektívnenie služieb žiada pacientov, aby bezodkladne po výzve zdravotníckeho personálu predložili k nahliadnutiu doklad o vakcinácii, prekonaní ochorenia alebo doklad o negatívnom výsledku testu na COVID-19.