Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Regióny

V nemocnici v Skalici je hospitalizovaných 38 pacientov s COVID-19

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Nemocnica naďalej ponúka aj možnosť otestovať sa v odberových jednotkách, buď antigénovými alebo PCR testami.

Skalica 9. februára (TASR) – Fakultná nemocnica s poliklinikou (FNsP) Skalica aktuálne poskytuje starostlivosť 38 pacientom pozitívnym na ochorenie COVID-19. TASR o tom informovala za spoločnosť Agel, ktorá je majiteľom nemocnice, hovorkyňa Martina Pavliková.

Piati sú umiestnení na oddelení anestéziológie a intenzívnej starostlivosti. "Z nich traja si vyžadujú podporu umelej pľúcnej ventilácie," uviedol námestník riaditeľa nemocnice Daniel Vidovič. Zo zamestnancov nemocnice je pre pozitivitu na nový koronavírus práceneschopných deväť ľudí.

Vzhľadom na aktuálnu situáciu rozbehli v nemocnici plánovanú jednodňovú zdravotnú starostlivosť, okrem toho realizujú len akútnu zdravotnú starostlivosť.

FNsP Skalica je aj oficiálnym vakcinačným centrom, kde sa v zmysle platnej legislatívy môžu prihlasovať záujemcovia o očkovanie proti ochoreniu COVID-19. "Celkovo sme zaočkovali už viac ako 3000 osôb. Zo zamestnancov, ktorí prejavili záujem dostalo 380 prvú dávku vakcíny a 130 už aj druhú," doplnil Vidovič.

Nemocnica naďalej ponúka aj možnosť otestovať sa v odberových jednotkách, buď antigénovými alebo PCR testami. "Denne testujeme do 400 vzoriek antigénových testov, pozitivita je na úrovni jedného percenta. Z PCR testov, ktorých je denne približne 150 až 170, je pozitivita na úrovni 22 až 29 percent," informoval námestník.