Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V nemocniciach na Zemplíne je voľných posledných 12 covidových lôžok

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V michalovskej nemocnici, kde v utorok 16. novembra evidovali 70 hospitalizovaných pacientov s ochorením COVID-19, je aktuálne k dispozícii jedno z 81 dostupných lôžok.

Humenné 22. novembra (TASR) – Po miernom poklese počtu pacientov s ochorením COVID-19, ktorý začiatkom minulého týždňa (16. 11.) evidovali štyri nemocnice siete Svet zdravia na Zemplíne, sa kapacita covidových lôžok začala opäť napĺňať. Počet hospitalizovaných stúpol za šesť dní o 23 osôb, zariadenia aktuálne disponujú spolu 12 voľnými covidovými lôžkami. Žiadne nie je dostupné v humenskej nemocnici. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytla PR špecialistka súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti Bianka Krejčíová.

Humenská nemocnica má v pondelok obsadených všetkých 40 reprofilizovaných lôžok, na 100 percent sú vyťažené aj tri dostupné umelé pľúcne ventilácie (UPV).

V michalovskej nemocnici, kde v utorok 16. novembra evidovali 70 hospitalizovaných pacientov s ochorením COVID-19, je aktuálne k dispozícii jedno z 81 dostupných lôžok. V prevádzke je tiež sedem z ôsmich UPV.

O 78 pacientov na covidových lôžkach sa starajú zdravotníci v nemocnici v Trebišove, podporu UPV si vyžaduje zdravotný stav troch hospitalizovaných. Zariadenie tak disponuje piatimi voľnými lôžkami a jednou UPV.

Z 33 na 46 stúpol počet pacientov hospitalizovaných s ochorením spôsobeným novým koronavírusom v nemocnici vo Vranove nad Topľou. Nemocnica hlási stopercentné vyťaženie štyroch UPV, dostupných má ešte šesť covidových lôžok.