Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V nemocniciach Svet zdravia na Zemplíne je 154 pacientov s COVID-19

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Najviac ich je v Michalovciach, najmenej v Trebišove.

Michalovce 15. januára (TASR) – Aktuálny počet pacientov s ochorením COVID-19 v štyroch nemocniciach siete Svet zdravia na Zemplíne je 154. Najviac ich je v Michalovciach, najmenej v Trebišove. Situácia so zdravotníkmi je stabilizovaná, väčšina zamestnancov zariadení je už aj zaočkovaná. Pre TASR to potvrdila komunikačná špecialistka súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti Jana Fedáková.

"V michalovskej nemocnici je k dnešnému dňu na covidových lôžkach hospitalizovaných 56 pacientov, z toho traja potrebujú podporu umelej pľúcnej ventilácie (UPV) a 47 kyslíkovú liečbu," priblížila aktuálnu situáciu v najvyťaženejšej zemplínskej nemocnici siete Fedáková. Druhý najvyšší počet pacientov hospitalizovaných s ochorením COVID-19 eviduje nemocnica v Humennom. Zdravotníci sa tam starajú o 49 takýchto pacientov, pričom zdravotný stav jedného z nich si vyžaduje napojenie na UPV a 18 kyslíkovú liečbu. Vo vranovskej nemocnici je s ochorením COVID-19 aktuálne hospitalizovaných 27 pacientov. Traja z nich sú napojení na UPV, ďalších 19 potrebuje podpornú kyslíkovú liečbu. Najmenej, 22 pacientov, eviduje na covidových lôžkach nemocnica v Trebišove. Aj tam si zdravotný stav jedného z nich vyžaduje pomoc UPV, kyslíkovú liečbu ďalších 15.

Ako Fedáková doplnila, Svet zdravia aktuálne v týchto štyroch nemocniciach eviduje spolu 78 zamestnancov v domácej karanténe.