Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V nemocniciach v Rimavskej Sobote a Rožňave je 48 pacientov s COVID-19

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V Rožňave je na COVID lôžkach 22 pacientov, zdravotný stav žiadneho z nich si nevyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu, informuje Jana Fedáková.

Rimavská Sobota/Rožňava 28. decembra (TASR) – Dovedna 48 pacientov je aktuálne na COVID lôžkach v nemocniciach Svet zdravia Rimavská Sobota a Rožňava. TASR o tom informovala komunikačná špecialistka siete Svet zdravia Jana Fedáková.

„V Rimavskej Sobote je aktuálne 26 pacientov na COVID lôžkach, z toho dvaja potrebujú umelú pľúcnu ventiláciu. Celková kapacita je 38 lôžok. V Rožňave je na COVID lôžkach 22 pacientov, zdravotný stav žiadneho z nich si nevyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu. Celková kapacita v prípade tohto zariadenia je 44 lôžok,“ konkretizovala Fedáková.

Ako pokračoval hovorca siete Tomáš Kráľ, čo sa týka počtu nakazených zdravotníkov v obidvoch nemocniciach, ktorí musia byť v karanténe, v porovnaní s predsviatočným obdobím nedošlo k žiadnej dramatickej zmene. „Dokonca je možné hovoriť o miernom zlepšení situácie,“ konštatoval Kráľ.