Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V Trenčianskom kraji bolo v stredu 71 pacientov s koronavírusom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V slovenských nemocniciach bolo v stredu hospitalizovaných 824 pacientov s ochorením na COVID-19, z nich 94 bolo na umelej pľúcnej ventilácii.

Trenčín 14. októbra (TASR) – V nemocniciach v Trenčianskom samosprávnom kraji ležalo v stredu 71 pacientov s potvrdeným ochorením COVID-19. Desať z nich bolo napojených na umelú pľúcnu ventiláciu. Informovalo o tom Národné centrum zdravotníckych informácií.

Najviac hospitalizovaných bolo v TSK v Trenčianskom okrese, kde s ochorením COVID-19 ležalo 35 pacientov, z nich štyria boli na pľúcnej ventilácií. Nasledovali okresy Partizánske (15, dvaja na umelej ventilácii), Prievidza (13, jeden na ventilácii), Partizánske (šesť, dvaja na umelej ventilácii), Myjava (dvaja, jeden na umelej ventilácii). V okresoch Nové Mesto nad Váhom, Bánovce nad Bebravou a Púchov nebol hospitalizovaný žiadny pacient s novým koronavírusom.

V slovenských nemocniciach bolo v stredu hospitalizovaných 824 pacientov s ochorením na COVID-19, z nich 94 bolo na umelej pľúcnej ventilácii. Najviac ich bolo v Prešovskom samosprávnom kraji (193). Nasledovali Žilinský (163), Košický (155), Banskobystrický (85), Trenčiansky (71), Bratislavský (63), Trnavský (51) a Nitriansky samosprávny kraj (43).