Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

V Nitre má vyrásť nový skatepark

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Tento týždeň sa už na radnici uskutočnila prezentácia návrhov skateparku. Odborná porota sa zaoberala tromi súťažnými návrhmi.

Nitra 3. decembra (TASR) – Na nitrianskom sídlisku Chrenová vznikne nový skatepark. Radnica ho chce postaviť na Nábreží mládeže, celkové náklady na výstavbu sú odhadované na 210.000 eur.

Tento týždeň sa už na radnici uskutočnila prezentácia návrhov skateparku. Odborná porota sa zaoberala tromi súťažnými návrhmi. "Krajinársko-architektonické riešenie nového verejného priestranstva na Nábreží mládeže má nabádať k sociálnej interakcii pomocou športu. Návrhy musia rešpektovať prostredie a zároveň odrážať súčasné trendy architektúry i špecifickosť danej lokality,“ informoval mestský úrad.

Porota sa pri hodnotení zameriava predovšetkým na urbanisticko-krajinárske začlenenie skateparku do prostredia i na samotné architektonické riešenie. Dôležitým kritériom pri rozhodovaní o návrhoch je aj environmentálna kvalita projektov a riešenia, ktoré ponúkajú pri zaistení priaznivej mikroklímy a pri nakladaní s dažďovou vodou. „Ďalšími kritériami pri rozhodovaní bude ja funkčné a prevádzkové riešenie a tiež ekonomická stránka a primeranosť návrhu z pohľadu investičných a prevádzkových nákladov,“ uviedol magistrát.