Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Nitra má nový cintorín, nachádza sa na sídlisku Chrenová

Ilustračné foto. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Podľa pôvodných plánov mal byť nový cintorín otvorený už vlani, pre zistené nedostatky sa však jeho spustenie do prevádzky neustále odkladalo.

Nitra 6. októbra (TASR) – Mesto Nitra v stredu oficiálne otvorilo nový cintorín na Levickej ulici na sídlisku Chrenová. Nové pietne miesto požehnal nitriansky biskup Viliam Judák.

Výstavba cintorína stála takmer 1,5 milióna eur. „Okrem architektonicky zaujímavého domu smútku, rozptylovej lúky a kolumbária vzniklo na novom cintoríne približne 1450 hrobových miest pre viac ako 2500 osôb. Z tohto počtu je 825 dvojhrobov, 175 jednohrobov, 39 detských hrobov, 39 hrobiek a 258 urnových miest,“ informovala radnica.

Podľa pôvodných plánov mal byť nový cintorín otvorený už vlani, pre zistené nedostatky sa však jeho spustenie do prevádzky neustále odkladalo. Najprv mesto zistilo, že sa v pôvodnom projekte nepočítalo s vybavením interiéru, neskôr sa k problémom pridala zlá akustika v obradnej sieni. Počas lete sa zasa odstraňovali nedostatky na chodníkoch a vnútorných komunikáciách.