Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

V Nitre po požiari zabezpečuje mesto ubytovanie deviatim ľuďom

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Ondrej Podolinský

Magistrát v súvislosti s požiarom vyhlásil mimoriadnu situáciu.

Nitra 2. januára (TASR) - Mesto Nitra na sociálnej sieti zverejnilo zoznam organizácií a verejných zbierok, prostredníctvom ktorých môžu ľudia pomôcť obetiam silvestrovského požiaru, ku ktorému došlo v objekte Polygon. Mesto tak reagovalo na vlnu solidarity, ktorú nešťastie medzi ľuďmi vyvolalo.

Magistrát v súvislosti s požiarom vyhlásil mimoriadnu situáciu. Aktuálne poskytuje v zariadení na Levickej ulici ubytovanie deviatim ľuďom, ktorým zabezpečil aj jedlo a v spolupráci so Slovenským Červeným krížom a združením Podaj mi ruku aj potrebné oblečenie a drogériu. "Riešime aj ich ďalšie možnosti ubytovania. Naďalej mapujeme situáciu, aby sme vedeli poskytnúť adresnú a konkrétnu pomoc," informoval mestský úrad.

Podľa radnice sa ľudia v Nitre hneď po nešťastí mobilizovali a boli ochotní pomáhať. "Preto sme pripravili zoznam zbierok a stránok, ktoré v prípade záujmu o pomoc môže verejnosť využiť," doplnil magistrát. Záujemcovia, ktorí chcú obetiam požiaru pomôcť, nájdu v zozname kontakty na humanitárne inštitúcie, občianske združenia, ale aj na rôzne neformálne skupiny a iniciatívy, prostredníctvom ktorých sa môžu zapojiť do zbierok a ďalšej pomoci.