Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

V Nitre sa bežci zídu na Zoborskom silvestrovskom behu

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Baumann

V posledný deň roku 2022 si profesionálni i amatérski športovci môžu prísť zabehať na 34. ročník Zoborského silvestrovského behu profesora Ladislava Korčeka.

Nitra 30. decembra (TASR) – V posledný deň roku 2022 si profesionálni i amatérski športovci môžu prísť zabehať na 34. ročník Zoborského silvestrovského behu profesora Ladislava Korčeka. Ako sa uvádza v propozíciách podujatia, štart je 31. decembra o 10.00 h pred Špecializovanou nemocnicou sv. Svorada Zobor.

Podľa organizátorov z neziskovej organizácie (n. o.) Čakanka ide o jeden z najzaujímavejších a najťažších bežeckých pretekov konaných na Slovensku . "Do pozornosti verejnosti sa dostal svojím 262-metrovým prevýšením a tým, že jeho trasa prechádza archeologicky a historicky zaujímavým územím. To viedlo k nezvyčajnej symbióze športu a histórie," informovali organizátori behu.

Ako zároveň pripomenuli, štartovať môžu iba pretekári v dobrom zdravotnom stave a na vlastnú zodpovednosť. Žiacke vekové kategórie pre náročnosť trate nie sú otvorené. Prví traja pretekári získajú vecné ceny, každý účastník získa pamätnú medailu a pamätný list. Okrem n. o. Čakanka sa na organizácii podujatia podieľa aj Špecializovaná nemocnica sv. Svorada Zobor, mesto Nitra, CKVB Mestská knižnica Blatná a občianske združenie Stráž prírody Ponitrie.