Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Regióny

V Nitre sa tvoria dlhé rady pred volebnými miestnosťami

Na snímke volič vhadzuje obálku s hlasovacími lístkami do volebnej schránky pre komunálne voľby v Centre voľného času Domino 29. októbra 2022 v Nitre. Foto: TASR - Henrich Mišovič

V meste pod Zoborom je zriadených 71 okrskov. V zoznamoch je zapísaných celkovo 66.693 oprávnených voličov vrátane 4136 prvovoličov.

Nitra 29. októbra (TASR) – Spojené voľby v Nitre majú zatiaľ pokojný priebeh, jediným problémom sú dlhé rady pred volebnými miestnosťami. Na niektorých miestach a v určitom období čakajú ľudia aj hodinu, volebné miestnosti sa rýchlo plnia. "Na miestach s výnimočným náporom voličov priebežne pridávame plenty a pri radoch pred volebnými miestnosťami umiestňujeme stoličky," skonštatoval hovorca mesta Tomáš Holúbek.

V meste pod Zoborom je zriadených 71 okrskov. V zoznamoch je zapísaných celkovo 66.693 oprávnených voličov vrátane 4136 prvovoličov. Špeciálna komisia v dopoludňajších hodinách navštívila deväť ľudí v domácej izolácii s ochorením COVID-19, ktorí si vyžiadali prenosnú urnu. Každý z nich už bez problémov odvolil, potvrdil Holúbek.