Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

V Nitre vytvorili webovú stránku o nelegálnych skládkach odpadu

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

Radnica okrem toho ponúka tiež možnosť nelegálne skládky nahlásiť.

Nitra 20. januára (TASR) - Nitrianska radnica zverejnila na svoje webovej stránke novú sekciu. Prináša informácie o nelegálnych skládkach na území mesta.

Mestský úrad plánuje na internetovej stránke skladky.nitra.sk pravidelne zverejňovať informácie o počte evidovaných čiernych skládok odpadu, o ich odstraňovaní a ďalšie štatistické údaje. "Súčasťou stránky je aj sekcia s názvom Pomôžte vlastnými rukami, ktorá vyzýva obyvateľov, aby sa aktívne zapojili ako dobrovoľníci pri upratovaní nelegálnych skládok. Ak sa chce niekto zapojiť a urobiť mesto čistejším, stačí sa prihlásiť cez online formulár. Pracovníci mestského úradu budú záujemcov kontaktovať, keď sa bude konať najbližšia brigáda," uviedla Lenka Mareková z mestského úradu.

Radnica okrem toho ponúka tiež možnosť nelegálne skládky nahlásiť. Podľa Marekovej na tento účel možno využiť portál Odkaz pre starostu. "Ďalším spôsobom je nahlásiť skládku prostredníctvom tlačiva, ktoré je dostupné na webovej stránke mesta alebo v klientskom centre mestského úradu," vysvetlila Mareková.