Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V Nitrianskej galérii pokračuje cyklus literárnych besied

Na archívnej snímke výstava v Nitrianskej galérii. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Ich moderátor Dado Nagy sa bude zhovárať s literátkou Janou Juráňovou.

Nitra 29. septembra (TASR) – V nitrianskej galérii v stredu pokračuje pravidelný cyklus besied so slovenskými spisovateľmi. Ich moderátor Dado Nagy sa bude zhovárať s literátkou Janou Juráňovou.

Ako informovali organizátori, Jana Juráňová vyštudovala ruštinu a angličtinu na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave. Pracovala ako dramaturgička v trnavskom divadle, bola zástupkyňa šéfredaktora Slovenských pohľadov či komentátorkou Slobodnej Európy. Je koordinátorkou feministického kultúrneho, vzdelávacieho a publikačného projektu Aspekt.

Nitrianska galéria pripravuje aktuálne 15. ročník pravidelných literárnych diskusií. „Otvárame tak svoje priestory aj nevýtvarným médiám. Jedným z takýchto projektov je cyklus besied so súčasnými slovenskými spisovateľmi, ktorý Nitrianska galéria odštartovala v roku 2006. Projekt sa zameriava hlavne na súčasnú literatúru a prezentáciu autorov, ktorí si získali pozornosť odbornej verejnosti ako ocenení alebo nominovaní na ceny v prestížnych literárnych súťažiach,“ pripomenuli organizátori.